خوردن سیب زمینی شیرین باعث افزایش وزن نمی شود، در عوض در بسیاری از کشورها، سیب زمینی شیرین را یک غذای کاهش وزن می دانند.
سیب زمینی شیرین کالری بالایی ندارد و میزان چربی آن تقریبا ناچیز است. ۱۰۰ گرم سیب زمینی شیرین فقط ۸۶ کالری دارد.
سیب زمینی شیرین سرشار از فیبر رژیمی است. فیبر رژیمی به عنوان یک “قاتل اضافه وزن” و “دشمن چربی” در نظر گرفته می شود که می تواند جذب چربی را در طول هضم کاهش دهد و از تجمع چربی جلوگیری کند.
مهمتر از همه، سیب زمینی شیرین حاوی نشاسته مقاوم است که نوعی نشاسته است که توسط دستگاه گوارش تجزیه نمی شود.
در سال های اخیر، بسیاری از مطالعات نشان داده اند که نشاسته مقاوم می تواند به طور موثر اکسیداسیون چربی را افزایش دهد و چربی بیشتری بسوزاند.
تحقیقات دانشگاه کلرادو نشان می دهد که خوردن یک وعده غذایی غنی از نشاسته مقاوم باعث افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی چربی سوزی در طول روز می شود.
علاوه بر این، نشاسته مقاوم دیر هضم می تواند برای مدت طولانی تری در دستگاه گوارش بماند و شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه دارد.
برای کاهش وزن، سیب زمینی شیرینی که پخته و خنک شده است بخورید که باعث افزایش محتوای نشاسته مقاوم می شود.
FAO و WHO خاطرنشان کردند: کشف نشاسته مقاوم یکی از مهم ترین نتایج تحقیقات اخیر در مورد رابطه کربوهیدرات ها و سلامتی است.
محتوای بالای آب موجود در سیب زمینی شیرین آن را برای کاهش وزن عالی می کند. کم آبی متابولیسم شما را کند می کند و باعث افزایش وزن و سایر مشکلات سلامتی می شود. مصرف سیب زمینی شیرین به آبرسانی مجدد سلول ها و افزایش فعالیت متابولیک در بدن کمک می کند
فواید سیب زمینی شیرین عبارتند از:
- جلوگیری از سرطان و دژنراسیون ماکولا
- پر از فیبر نامحلول
- دارای فیبر پکتین محلول
- کمک به کاهش کلسترول
- منبع عالی ویتامین A
- تقویت بینایی
- تقویت سیستم ایمنی با ویتامین C
- حاوی منگنز برای سلامت اعصاب
- سرشار از پتاسیم سالم برای قلب
- حاوی آهن
- منبع خوب بتاکاروتن
ارزش غذایی سیب زمینی شیرین
۱ سیب زمینی شیرین متوسط و ۱۵۰ گرمی دارای:
- کالری: ۱۶۴
- پروتئین: ۲ گرم
- چربی: ۶ گرم
- کربوهیدرات: ۲۵ گرم
- فیبر: ۴ گرم
سیب زمینی شیرین سالمتر است یا سیب زمینی معمولی؟
- اگرچه هر دو می توانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشند، اما سیب زمینی شیرین به طور کلی سالم تر از سیب زمینی معمولی است، تا حدی به دلیل محتوای فوق العاده بالای ویتامین A آن ها.
- سیب زمینی شیرین همچنین دارای شاخص گلیسمی پایین تری است، به این معنی که کمتر از سیب زمینی های معمولی باعث افزایش قند خون شما می شود.
- سیب زمینی شیرین همچنین حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری از جمله ویتامین A و C نسبت به سیب زمینی معمولی است.
مضرات سیب زمینی شیرین چیست؟
به عنوان یک سبزی همهکاره، سیب زمینی شیرین در میان افرادی که رژیم گیاهخواری دارند مورد علاقه است. این فواید سلامتی سیب زمینی شیرین می تواند به شما در مبارزه با بسیاری از مشکلات سلامتی کمک کند و به یک سبک زندگی سالم کمک کند.
۱. ممکن است منجر به سنگ شود
سیب زمینی شیرین دارای محتوای اگزالات بالایی است. اگزالات زیاد در رژیم غذایی می تواند منجر به سنگ کلیه و کیسه صفرا در بدن شود. بنابراین، باید آنها را در حد اعتدال مصرف کنید.
۲. سمیت ویتامین A
آنها منبع غنی ویتامین A هستند. خوردن مقدار زیاد سیب زمینی شیرین در رژیم غذایی ممکن است باعث سمیت ویتامین A در بدن شود. ممکن است منجر به سردرد و بثورات پوستی شود.
۳. نارسایی کلیه
اگر با مشکلات کبدی یا کلیوی دست و پنجه نرم می کنید، احتمالاً باید از خوردن آنها خودداری کنید. مصرف بی رویه آنها ممکن است سلامت کبد یا کلیه شما را خراب کند.
۴. مشکلات قلبی
از آنجایی که آنها سرشار از پتاسیم هستند، خوردن آنها به مقدار ناسالم ممکن است باعث افزایش سطح پتاسیم در بدن شود. در نهایت منجر به هایپرکالمی (سمیت پتاسیم) و حمله قلبی می شود.
۵. مشکلات معده
آنها حاوی مانیتول (۰.۲۷ در هر ۱۰۰ گرم) هستند که ممکن است باعث اسهال، معده درد و نفخ شود. بنابراین، اگر با ناراحتی معده دست و پنجه نرم می کنید، بهتر است از خوردن آنها خودداری کنید.
۶. مشکلات قند خون
علیرغم اینکه یک ماده غذایی با شاخص گلیسمی پایین است، ممکن است باعث بروز مشکلات قند خون در افراد دیابتی شود. بنابراین هنگام خوردن آنها باید احتیاط بیشتری کرد.
سوالات متداول
آیا می توانم هر روز سیب زمینی شیرین بخورم؟
سیب زمینی شیرین سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و روی است که برای سلامتی بسیار مفید است. و بنابراین، خوردن روزانه سیب زمینی شیرین آنچنان اثرات مضری بر بدن ندارد.
آیا سیب زمینی شیرین چربی شکم را کاهش می دهد؟
بله، سیب زمینی شیرین به دلیل فیبر بالا و محتوای کم کالری ممکن است به کاهش وزن کمک کند.
چگونه سیب زمینی شیرین بخوریم؟
می توانید سیب زمینی شیرین را بپزید، آبپز کنید یا کباب کنید. بهترین حالت خوردن به صورت آب پز است.