نقش یک بروکر در تجارت جهانی

۶ فروردین ۱۴۰۴

آمار بازدید : 17

یک بروکر واردات و صادرات دقیقاً چه کاری انجام می‌دهد؟

یک بروکر یا نماینده تجارت جهانی، فردی است که به‌عنوان واسطه در بازار جهانی بین خریداران و فروشندگان فعالیت می‌کند. با کمک بروکر، هر دو طرف می‌توانند معاملات داخلی خود را انجام دهند. بروکر دو طرف را به هم متصل کرده و در انجام معامله کمک می‌کند. او برای تسهیل این معاملات کارمزد دریافت می‌کند.


انواع مختلف بروکرها چه هستند؟

انواع مختلفی از بروکرها یا نمایندگان صادرات وجود دارند که در فرآیند واردات و صادرات کمک می‌کنند. این انواع عبارت‌اند از:

  1. نمایندگان سنتی (Traditional Agents):
    نمایندگان سنتی از مشتریان خود نمایندگی می‌کنند. آن‌ها شرایط خریدوفروش کالاها را به نمایندگی از مشتریان خود در تجارت بین‌المللی مذاکره می‌کنند.
  2. بروکرها (Brokers):
    بروکرها افرادی هستند که در معاملات تجاری کمک می‌کنند اما نماینده هیچ شخص یا شرکتی نیستند. این موضوع بسیاری از تعهدات امانتی که با یک توافق نمایندگی همراه است را از بروکر سلب می‌کند. بروکرها برای مشتریان خود فرصت‌های صادراتی در بازارهای بین‌المللی پیدا می‌کنند و در قبال خدمات خود کمیسیون دریافت می‌کنند.

طبقه‌بندی بروکرها:

بروکرها به دو نوع تقسیم می‌شوند:

  1. بروکر کالا (Merchandise Broker):
    بروکرانی که به مشتریان خود در تعریف شرایط و ضوابطی مانند قیمت‌گذاری، مقدار، زمان تحویل و بازگشت کالا کمک می‌کنند. آن‌ها عمدتاً قراردادها را مذاکره می‌کنند اما مسئول ارسال یا دریافت کالاها به‌نمایندگی از مشتریان نیستند.
  2. بروکر گمرک (Customs Broker):
    بروکرانی که فرآیند ترخیص کالاهایی را که به بازارهای بین‌المللی صادر می‌شوند، مدیریت می‌کنند. بروکرهای گمرک اغلب با نام عوامل ترخیص گمرک شناخته می‌شوند. یک بروکر گمرک باید دارای مجوز بروکر گمرک باشد.

کمیسیون بروکرهای صادرات/واردات:

یک بروکر صادرات یا واردات می‌تواند با تسهیل فرآیند صادرات و واردات در چندین صنعت درآمد کسب کند. میزان کمیسیون بسته به نوع کالا و حجم تجارت متفاوت است.


کمیسیون‌های فروش:

کمیسیون‌های فروش یکی از منابع رایج درآمد برای بروکرهای صادرات است. بروکرها برای هر معامله هزینه‌ای دریافت می‌کنند. مبلغ کمیسیون به‌شدت تحت تأثیر نحوه تنظیم معامله قرار دارد. بروکرانی که مدت طولانی‌تری در بازار فعالیت داشته و تجربه بیشتری دارند احتمالاً کمیسیون بیشتری نسبت به تازه‌واردان دریافت می‌کنند. نرخ کمیسیون معمولاً بین ۵٪ تا ۱۵٪ است.


تفاوت بین کمیسیون بروکر و کمیسیون فروش:

کمیسیون بروکر بر اساس معامله است نه فروش. کمیسیون بروکر بر اساس توافقی که بین خریدار و فروشنده انجام می‌شود، پرداخت می‌شود. این مبلغ به‌صورت ثابت یا درصدی است. به‌عنوان مثال، اگر یک تولیدکننده موجودی اضافی داشته باشد و بخواهد آن را با تخفیف بفروشد، می‌تواند یک بروکر را استخدام کند که خریداران احتمالی را پیدا کند، معامله را مذاکره کند و بابت خدمات خود کمیسیون دریافت کند.